Friday, May 25, 2012

Facebook Camera a fost lansat



Presupun ca va aduceti aminte de Instagram nu? Este foarte la moda zilele astea si toata lumea a inceput sa il foloseasca mai ales de cand Facebook a anuntat acum o luna achizitionarea aplicatiei pentru suma astronomica de 1 miliard de dolari. Ei bine, Facebook a anuntat ieri lansarea noi aplicatii pentru photo sharing numita simplu "Facebook Camera", aplicatie ce a fost facuta inainte de achizitionarea Instagram-ului. Planul celor de la Facebook prinde contur: crearea unei aplicatii de photo sharing prin care utilizatorii Facebook vor face acest lucru iar Facebook-ul in sine sa fie doar pentru interactionarea dintre oameni.
Intr-un moment in care Facebook este asaltat de procese de catre cei care au achizitionat actiuni Facebook cu ultimii lor bani, Facebook face aceasta miscare pe piata prin care incearca sa mai aduca ceva nou utilizatorilor sai. Faptul ca Facebook Camera are aceleasi optiuni ca si Instagram, fapt care te face sa ridici putin spranceana cand te gandesti la achizitionarea Instagram pentru o asemenea suma colosala.
O alta miscare prin care utilizatorii Facebook vor fi bagati in deruta: doua aplicatii care fac acelasi lucru. La ce este util o noua aplicatie in conditiile in care ai platit atatia bani pentru Instagram? 
"Deci da, aplicatia este şmechera. Şi da, este un portal mobil de photo-sharing rapid, de care Facebook are nevoieDar pluteste un elefant de miliarde de dolari în cameră: de ce a construit o alta aplicatie foto in conditiile in care ai platit o tona de bani luna trecuta? Două lucruri: unu, afacerea Instagram nu a fost de fapt încheiata. S-a lasat de inteles că tranzactia ar fi cercetata de către FTC, şi care ar putea să ia timp pana se  va termina. Şi doi, echipa Stoop a inceput lucru la aceasta aplicatie cu mult timp înainte ca cumpărare Instagram sa fi fost vreodată o posibilitate reală. CEO-ul Instagram Kevin Systrom a confirmat pentru mine că echipa sa nu a avut nimic de-a face cu construirea Facebook Camera ", potrivit All Things D."

Este putin ciudata toata aceasta tranzactie si aceasta noua lansare, dar Facebook ne-a obisnuit deja in tot acest timp cu niste decizii care au indus utilizatorii sai intr-o ceata foarte densa. Ramane sa asteptam sa vedem ce se va intampla cu aceasta tranzactie Instagram si ce succes va avea Facebook Camera.



0 comments: